Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WellnessZone.cz | November 21, 2017

Scroll to top

Top

Bez komentářů

Příprava potravin v páře a její výhody

Příprava potravin v páře a její výhody
Publikováno 04/05/2014

 

Potraviny lze tepelně upravovat různými způsoby – vaření,m smažením, pečením atd. Zdravě zároveň dietně si připravíte potraviny v páře. Jak na to?

 

Jak se připravují potraviny v páře

Příprava pokrmů v páře je nezdravější tepelnou přípravou potravin. K tomuto účelu se využívají parní hrnce, jejichž dnešní cena je již příznivá. Můžete vybírat z různých typů parních hrnců. Fungují však na stejném principu.

Parní hrnec je tvořený spodním hrncem a několika nástavci. Po zapnutí parního hrnce se v nich zahřeje voda, vznikne pára a ta stoupá k nástavcům a ohřívá potravině v něm. A co kondenzace? Obáváte se, že se voda bude dostávat k potravinám? Nikoliv. Sražená voda stéká po stěnách zpět do spodního hrnce.

 

Výhody přípravy potravin v páře

Příprava potravin v páře je čím dál oblíbenější a lidé si tak častěji pořizují parní hrnce. A co vám příprava potravin v parním hrnci přinese? Především vám umožní připravovat jídlo bez jakéhokoliv tuku. Pokrmy jsou tak dietní a jejich konzumace podporuje redukční i zdravotní diety.

Příprava jídel v parním hrnci je šetrná k potravinám, která si tak uchovávají mnoho vitamínů a další výživných látek, které se během jiných tepelných úprav alespoň zčásti vytrácejí. Také se touto tepelnou přípravou nedostávají do potravin karcinogenní látky. Celkově jsou potraviny z parního hrnce chutné a uchovávají si zpravidla i svou přirozenou barvu.

Další podstatnou výhodou přípravy potravin v páře je jednoduchost a rychlost. Stačí naskládat potraviny do hrnce. Parní hrnec má několik pater, takže můžete připravovat více jídel najednou bez toho, aby docházelo k mísení pachů.

Poté už jen zapnete parní hrnec a během krátké doby máte jídlo připravené. Nezdrží vás ani údržba parního hrnce. Je zcela nenáročná, protože se v něm nic nepřipaluje.

 

 

 

 

Přidat komentář